Vår mat

Japanska rätter och sushi på modernt vis på vår restaurang i Uppsala

Sushi – nigiri & maki
Nigiri eller maki? Vad är skillnaden egentligen? Nigiri är sushibitar som består av råvaror ovanpå riskuddar. Maki är det japanska namnet på sushirullar. På vår meny finns olika alternativ att välja på utifrån hur många bitar som är lagom för just dig. Våra sushikockar serverar en balanserad blandning av standardmaki och olika typer av nigiri. Har du egna preferenser gällande blandning går det precis lika bra. Utöver vår standardmaki har vi olika typer av specialmaki. Prova gärna vår populära friterade makirulle Tempura eller Ebi tempura med friterade räkor inuti rullen. Eller varför inte vår manguro med jalapeñomarinerad tonfisk om du gillar mat med lite drag i?

Japanska maträtter
Vi serverar olika typer av japanska varmrätter som lagas från grunden med omsorg. Vi marinerar och friterar själva alla råvaror. Nästan alla varmrätter går att få som barnportioner. Utöver varmrätter erbjuder vi även sashimi. Sashimi är en japansk delikatess som utgörs av rå fisk, skaldjur, grönsaker och frukt. Rätten serveras kall tillsammans med ris.

Smårätter och tillbehör
Vi har en mängd mindre rätter och extratillbehör på menyn som passar perfekt till förrätt eller som komplement till sushin. Vi är särskilt stolta över vår populära sushitaco som tagits fram för att kombinera japanska och mexikanska smaker. Hemmagjord kimchi är också någonting vi värdesätter högt. Kimchisallad är en sydkoreansk sidorätt bestående av fermenterade grönsaker och chili. Vi har även chukaika (bläckfisksallad) och gomawakame (sjögrässallad).

 

Vegetarisk och vegansk sushi
En bra vegetarisk sushi är precis lika god som fiskbaserad sushi. Vi försöker variera den vegetariska och veganska sushin i största möjliga mån och experimenterar med säsongens grönsaker. På vår meny syns en grön symbol bredvid de rätter som går att få vegetariska eller veganska.

Asiatiska desserter
Något sött till efterrätt? Testa vår japanska cheesecake eller matcharulltårta! Dessa bakar vi själva från grunden. Är du sugen på glass erbjuder vi vaniljglass, glass med smak av grönt te och mochiglass. Mochiglass är gräddglass inlindad i mochigome som är en sorts klibbigt ris. 

Drycker från Japan
Vi har serveringstillstånd. Prova gärna någon av våra japanska ölsorter Kirin och Sapporo, eller varför inte det japanska vinet Izakaya? Finns både som rött och vitt. Vi serverar även fyra olika sorters sake. 

  • Dassai 50. Välbalanserad och lätt. Subtil sötma med toner av anis och bär. En smakrik sake med mycket djup. Passar tempura och friterad kyckling.
  • Ozeki Karatamba. Lätt och mjuk. Kan serveras varm och kall. Lättdrucken sake med fruktigt djup och krämig känsla. Välbalanserad syra, perfekt till ljusa sojasåser och grillad fisk. Passar kryddig mat och grillad lax.
  • Yoshinosugino Tarusake. Smakrik och elegant. Mjuk och raffinerad smak efter lagring i cedarfat. En perfekt blandning av smak från frukt och doft av trä. Passar grillat kött och dumplings.
  • Hana Awaka. Mousserande sake. Små fina bubblor med en aning sötma. Lätt och fräsch i smaken. Perfekt till aperitif eller dessert.

Öppettider:

Måndag : Stäng
Tisdag : 15.00 - 21.00
Onsdag - fredag : 11.00 - 21.00
Lördag : 12.00 - 21.00
Söndag : 12.00 - 20.00